OGŁASZAMY  NABÓR  EKSPERTÓW  DO  REALIZACJI  ZADAŃ w projekcie EFS POKL, polegających na  przeprowadzeniu badań w 58 gminach wiejskich i miejsko-wiejskich w woj. Warmińsko-Mazurskim (tj. w 50% wszystkich gmin w woj. Warmińsko Mazurskim):

A.   identyfikacji aktualnego stanu faktycznej współpracy JST i ngo w zakresie kontraktacji usług społecznych za pomocą: analizy gminnych strategii współpracy oraz anonimowych ankiet telefonicznych wśród 58 przedst. urzędów gmin, dotyczących weryfikacji zapisów w strategiach względem rzeczywistej praktyki z ostatnich 3 lat (wg programów współpracy na każdy rok); produkt – raport.

B.   w 10 spośród ww. gmin (w pierwszej kolejności z 6 wskazanych powiatów) w których w ostatnich 3 latach program współpracy z III sektorem nie zawiera żadnych form kontraktacji usług społecznych lub w niewielkim stopniu, przeprowadzenie pogłębionej diagnozy przyczyn hamujących krótko i długoterminową kontraktację usług społecznych. Powyższe metodą dwóch oddzielnych wywiadów fokusowych – z pracownikami lokalnych samorządów (min. 6 os.) oraz liderami ngo z terenu gminy (min. 6 os.), razem: 20 spotkań, po 2 spotkania 2-godz. w każdej gminie; produkt – raport.

C.  analizie 5 dobrych praktyk z terenu kraju, dotyczących procesu budowania wieloletnich programów współpracy, zmiany formy realizacji zadań publicznych na kontraktowanie oraz stosowanych narzędzi badania efektywności społ.-ekonom. ww. zmiany, w gminach wiejskich i/lub miejsko-wiejskich, celem oceny ich jakości oraz użyteczności w opracowywaniu innowacyjnego produktu; produkt – raport.

Wszystkich chętnych prosimy o przesłanie do dnia 15.XII.2011 na nasz adres listu intencyjnego wraz z CV, z którego wynikać będzie posiadanie stosownych kwalifikacji bądź doświadczenia w tego typu działaniach.