Szkoła Podstawowa w Byszwałdzie

Jesteśmy niewielką  szkołą,  ale wiele się u nas dzieje.  Nasza placówka jest szkołą przyjazną, bezpieczną, w której  największy nacisk kładziemy na partnerskie relacje z uczniami i rodzicami. Nasi uczniowie uczą się w systemie jednej zmiany w małolicznych klasach, co sprzyja szeroko pojętemu rozwojowi. Naszą misją jest pomoc uczniom w odkryciu tkwiących w nich zdolności i rozwijaniu ich na miarę własnych możliwości.  Pragniemy, by nasi absolwenci byli świadomi swojej wartości. Każdemu uczniowi zapewniamy sprzyjające warunki do nauki, m.in. poprzez dobrze wyposażone sale dydaktyczne, m.in. pracownię językową oraz pracownię komputerową, zajęcia dodatkowe  (np. SKS czy kółko historyczne) oraz wykwalifikowaną, doświadczoną kadrę, dla której każdy uczeń jest tak samo ważny i wyjątkowy. Uczymy przez doświadczanie, przeżywanie, działanie i badanie. Nasi uczniowie często biorą udział w konkursach przedmiotowych i artystycznych, wycieczkach dydaktycznych czy też spotkaniach z ciekawymi ludźmi. Chętnie realizujemy potrzeby i oczekiwania środowiska lokalnego, organizując otwarte eventy, cieszące się dużym zainteresowaniem rodzin naszych uczniów, jak też przyjaciół  i sympatyków szkoły.