„Akcja  Aktywizacja w Powiecie Nowomiejskim”

Projekt „Akcja  Aktywizacja w Powiecie Nowomiejskim” współfinansowany jest przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 (subregion elbląski), Priorytet 10. Regionalny rynek pracy, Działanie 10.2 Aktywizacja zawodowa osób pozostających bez zatrudnienia.

Projekt skierowany jest do osób powyżej 29 roku życia, w tym osób z orzeczeniem o niepełnosprawności, bez pracy, zarejestrowanych w urzędzie pracy – bezrobotnych oraz biernych zawodowo, które znajdują się w szczególnie trudnej sytuacji na rynku pracy.
Celem projektu jest poprawa sytuacji na rynku pracy 30 osób ( 10 Kobiet i 20 Mężczyzn) w Subregionie Elbląskim w powiecie nowomiejskim, dzięki uczestnictwu w kompleksowym programie na rzecz aktywizacji zawodowej osób pozostających bez zatrudnienia, w tym należących do przynajmniej 1 określonej grupy (długotrwale bezrobotnych, o niskich kwalifikacjach, niepełnosprawnych, powyżej 50 roku życia, kobiet) przez okres 18 mies.

Osoby uczestniczące  w projekcie zostaną objęte kompleksowym wsparciem, które ma im pomóc  w podjęciu zatrudnienia. Uczestnicy będą mogli skorzystać z takich form jak: wsparcie personalne, szkolenia/kursy za które otrzymają  stypendium, indywidualne pośrednictwo pracy, staż zawodowy.
Nabór do projektu rozpocznie się od 16.01.2017 roku i potrwa do 28.02.2017 roku. Rozpatrzenie wniosków i ogłoszenie listy rankingowej nastąpi do 10 marca 2017 roku. Po 10 marca 2017 roku rozpocznie się realizacja projektu.
Celem zgłoszenia uczestnictwa należy wypełnić Formularz rekrutacyjny, Deklarację uczestnictwa, Oświadczenie Uczestnika Projektu o przetwarzaniu danych osobowych.

Biuro projektu mieści się w:
Fundacji Rozwoju Warmii i Mazur ul. Gdańska 10 lok.8 14-200 Iława
tel: 89 648 76 69